Home Dossiers Brood en granen Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad

Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad

0
Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad

Halloumi is een Griekse kaas. De smaak is behoorlijk zout. Voeg daarom geen extra zout toe

Recept Afdrukken
Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat een stukje loof aan de worteltjes zitten, maak ze schoon.
  3. Spreid ze op een bakplaatje, besprenkel met olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper.
  4. Rooster ze in een minuut of twintig gaar.
  5. Ze moeten een beetje gekleurd zijn.
  6. Bestrooi ze direct uit de oven met sesamzaad en laat ze wat afkoelen.
  7. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Hak de peterselie fijn en meng dit samen met wat citroensap en zout door de bulgur.
  9. Snijd de halloumi in plakken en dep ze droog.
  10. Laat de kikkererwten uitlekken en bak ze in zo’n vier minuten bruin in een beetje olie.
  11. Voeg de za’atar toe en bak even mee.
  12. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  13. Roer deze door de tahini met wat citroensap.
  14. Schep de bulgur in ruime kommen en leg er een pluk rucola bij.
  15. Daarna mogen de kikkererwten, de worteltjes en de hummus erbij.
  16. Bestrooi dit met wat za’atar.
  17. Bak de plakken halloumi op hoog vuur om en om bruin en leg ze bovenop.
  18. Bestrooi de bowls met granaatappelpitten en serveer de tahinidressing erbij.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Warme vijgen met knapperige boekweitgranola
Volgend artikel De 5 geheimen van witte bonen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>