Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad

    47

    Halloumi is een Griekse kaas. De smaak is behoorlijk zout. Voeg daarom geen extra zout toe

    Recept Afdrukken
    Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad
    Maaltijd Lunch
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Lunch
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Laat een stukje loof aan de worteltjes zitten, maak ze schoon.
    3. Spreid ze op een bakplaatje, besprenkel met olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper.
    4. Rooster ze in een minuut of twintig gaar.
    5. Ze moeten een beetje gekleurd zijn.
    6. Bestrooi ze direct uit de oven met sesamzaad en laat ze wat afkoelen.
    7. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    8. Hak de peterselie fijn en meng dit samen met wat citroensap en zout door de bulgur.
    9. Snijd de halloumi in plakken en dep ze droog.
    10. Laat de kikkererwten uitlekken en bak ze in zo’n vier minuten bruin in een beetje olie.
    11. Voeg de za’atar toe en bak even mee.
    12. Pel de knoflook en hak deze fijn.
    13. Roer deze door de tahini met wat citroensap.
    14. Schep de bulgur in ruime kommen en leg er een pluk rucola bij.
    15. Daarna mogen de kikkererwten, de worteltjes en de hummus erbij.
    16. Bestrooi dit met wat za’atar.
    17. Bak de plakken halloumi op hoog vuur om en om bruin en leg ze bovenop.
    18. Bestrooi de bowls met granaatappelpitten en serveer de tahinidressing erbij.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich.
    Althans, als je het goed doet.
    Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
    Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
    Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
    Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.