Home Recepten Bulgurkoekjes met waterkers en koriander

Bulgurkoekjes met waterkers en koriander

0
Bulgurkoekjes met waterkers en koriander

Kiemgroenten bevatten een hoge concentratie voedingsstoffen die helpen bij de ontgifting

Recept Afdrukken
Bulgurkoekjes met waterkers en koriander
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor erbij:
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor erbij:
Instructies
  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe hem in een kom en laat hem afkoelen.
  3. Snipper de ui en knoflook fijn.
  4. Fruit de ui in de kokosolie.
  5. Voeg het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak deze kort mee tot het begint te geuren.
  6. Roer de spinazie en knoflook erdoor en roerbak kort totdat de spinazie geslonken is.
  7. Laat afkoelen.
  8. Voeg het mengsel toe aan de bulgur.
  9. Prak de kikkererwten met een vork en voeg ze samen met het ei toe aan het mengsel.
  10. Kneed goed en maak er kleine burgers van.
  11. Zet deze een halfuurtje in de koelkast.
  12. Breng een pan met water aan de kook.
  13. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in zes minuten gaar in kokend water.
  14. Vermeng voor de dressing yoghurt, koriander, peterselie en paprika in een blender en pureer dit tot een egale saus.
  15. Breng deze op smaak met peper.
  16. Meng de broccoli met de waterkers en kiemgroenten en schenk er de dressing over.
  17. Bak de bulgurkoekjes in wat kokosolie rondom goudbruin.
  18. Eet smakelijk.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus
Volgend artikel Groene soep met koriander en kip
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>