Home Recepten Bonen en peulvruchten Broccolisalade met bonen en ei

Broccolisalade met bonen en ei

0
Broccolisalade met bonen en ei

Zeg dag tegen superfoods, zeg hallo tegen broccoli

Recept Afdrukken
Broccolisalade met bonen en ei
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 1 nacht
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor de garnering:
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 1 nacht
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor de garnering:
Instructies
  1. Was de limabonen en week ze een nacht van tevoren in een pan met koud water.
  2. Kook ze in een uur in ruim water gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Snijd de roosjes van de broccoli en verdeel ze over een bakblik.
  5. Besprenkel met de olijfolie en gril in een kwartiertje in de oven.
  6. Dop de tuinbonen.
  7. Breng een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in zo’n tien minuten gaar.
  8. Voeg na vier minuten de eieren toe en de laatste twee minuten de doperwten.
  9. Spoel alles af met koud water en dop de tuinbonen eventueel nog een tweede keer.
  10. Snijd de rode ui in flinterdunne plakjes.
  11. Meng alle ingrediënten samen met de sla in een grote kom.
  12. Rasp de schil van de citroen.
  13. Meng dit samen met de yoghurt, feta, peterselie en knoflook in een hoge kom en pureer met een staafmixer.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Maak de salade aan met de dressing.
  16. Hak de hazelnoten fijn en strooi samen met het hennepzaad over de salade.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Kokostaartjes met aardbeien en bessen
Volgend artikel Zomerse spinaziesoep
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>