Home Recepten Bourguignon zonder boeuf

Bourguignon zonder boeuf

0
Bourguignon zonder boeuf
Recept Afdrukken
Bourguignon zonder boeuf
Instructies
  1. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in stukken van drie centimeter (dikke wortels en pastinaken eerst in de lengte een of twee keer doorsnijden).
  2. De bieten gaan in parten. Houd ze apart.
  3. Pel en hak de knoflook grof. Halveer de grootste champignons.
  4. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en fruit de sjalotten en knoflook op laag vuur tot ze zacht worden.
  5. Voeg de peen, pastinaak, laurier en tijm toe en bak alles op middelhoog vuur (af en toe omscheppen) vijf minuten mee.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit nog een minuutje meebakken. Daarna kan er wat zout en peper, de wijn en de bouillon bij.
  7. Breng alles aan de kook en laat het daarna op laag vuur met de deksel op de pan zo’n twintig minuten pruttelen.
  8. Bak ondertussen de champignons apart in een koekenpan en voeg ze na tien minuten samen met de bietenparten toe aan de stoof.
  9. Breng opnieuw alles aan de kook en laat het verder gaar sudderen.
  10. Voeg indien nodig wat meer bouillon toe zodat de groente half onderstaan. Leng het zetmeel aan met wat water of bouillon en voeg het al roerend door de stoof om het vocht licht te binden.
Notities

Tip: Lekker met 'aardappel-pompoenstamp’: kook één deel aardappels en één deel pompoen gaar, stamp ze met olijfolie en gehakte peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel ‘Slow’ geroosterde zomergroenten
Volgend artikel Alles-in-1-kip uit de oven
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>