Bosvruchtenjam met honing
Porties
1pot (300 gram)
Passieve Tijd
60minuten
Porties
1pot (300 gram)
Passieve Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de bramen en bessen even af en doe ze in een steelpannetje (water toevoegen is niet nodig).
  2. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het koken tot de bessen en bramen zacht zijn.
  3. Prak ze eventueel fijn met een vork.
  4. Meng er honing en chiazaad door.
  5. Schraap de helft van het vanillestokje leeg en voeg het toe aan je jam.
  6. Laat het geheel nu afkoelen in de koelkast tot de zaadjes al het vocht hebben opgenomen.
Notities

In de koelkast kun je de jam 2 tot 3 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »