Home Recepten Bloemkoolsteaks met kruiden

Bloemkoolsteaks met kruiden

0
Bloemkoolsteaks met kruiden

Bloemkool is een geweldige bron van vitamine C, een mooie anti-agingvitamine.

Recept Afdrukken
Bloemkoolsteaks met kruiden
Maaltijd Bijgerecht
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De ‘bloemkoolsteaks’ snijd je uit een kleine bloemkool.
  2. Je haalt twee steaks (grote, dikke plakken) uit het midden van de bloemkool.
  3. De rest gooi uiteraard niet weg.
  4. Daar maak je een andere keer bijvoorbeeld salade van of bloemkoolcouscous.
  5. Blancheer de bloemkool circa vijf minuten.
  6. Blancheer de plakken niet te lang, want ze garen nog verder op de bbq.
  7. Zorg voor een hete bbq en smeer deze in met olie.
  8. Gril de steaks tot ze mooie streepjes krijgen.
  9. Maak ondertussen de kruidendressing.
  10. Hak hiervoor de kruiden en kappertjes fijn en mix deze met de olijfolie.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
Notities

Tip: Kies voor biologische tofu, dan weet je zeker dat je geen genetisch gemanipuleerde sojabonen eet.

Je eigen tzatziki

Snijd een komkommer in de lengte doormidden, schep de zaadjes eruit met een lepel en rasp hem grof. Voeg 375 milliliter Griekse yoghurt toe, een uitgeperst teentje knoflook, een eetlepel citroensap, een half bosje fijngehakte radijs en wat peper en olijfolie. Heerlijk samen met de flatbreads.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Pakketje zomergroenten met citroendressing
Volgend artikel Flatbreads met tofu en paksoi
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>