Bloemkoolsteak met boerenkoolpesto
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 30minuten
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 30minuten
Ingrediënten
Bloemkoolsteak
Pesto
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het steeltje schoon.
  3. De bloemkool gaat doormidden, vervolgens snijd je van elke helft twee tot drie plakken (afhankelijk van de grootte van de bloemkool).
  4. Leg de plakken bloemkool op de ovenplaat bekleed met bakpapier.
  5. Vermeng de olijfolie met worcestersaus en breng op smaak met de gedroogde oregano, tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
  6. Smeer hiermee de bloemkoolplakken in en zet ze dertig minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen de pesto.
  8. Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, pijnboompitten en olijfolie.
  9. Pulseer kort, zodat de structuur behouden blijft.
  10. Je kunt het ook met de staafmixer fijnmalen.
  11. Als de bloemkool goudbruin is, mag hij uit de oven.
  12. Besprenkel de steaks voor het opdienen met boerenkoolpesto.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.