De (bijna) 100% groentepizza

    3060

    Met scherpe messen, een handige knoflookpers of die perfecte staafmixer kun je lekker snel werken. Ook dat geeft tijdwinst!

    Recept Afdrukken
    De (bijna) 100% groentepizza
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Bodem
    Topping
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Bodem
    Topping
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
    2. Vet een bakplaat in met olie.
    3. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze in een keukenmachine tot stukjes die zo groot zijn als rijstkorrels.
    4. Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster tien minuten in de oven.
    5. Schep hem daarna op een schone theedoek en draai deze dicht.
    6. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
    7. Snijd de mozzarella fijn en klop het ei los.
    8. Meng de bloemkool samen met het ei en de mozzarella.
    9. Voeg de kruiden, fijngesneden knoflook en zout toe.
    10. Kneed het goed door elkaar.
    11. Verdeel het mengsel over de bakplaat en smeer het uit tot een grote cirkel.
    12. Plaats tien minuten in de voorverwarmde oven.
    13. Haal de bodem eruit.
    14. Zet de oven een tandje hoger op 220ºC.
    15. Smeer de bodem rijkelijk in met auberginetapenade en bak de bodem in tien minuten af.
    16. Zet een grillpan op het vuur.
    17. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
    18. Gril de plakken kort.
    19. Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de courgette samen met de gehalveerde tomaatjes over de pizza.
    20. Schep er wat geitenkaas op en bestrooi met de rucola.
    21. Besprenkel met extra olijfolie en wat peper.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »