Home Recepten De (bijna) 100% groentepizza

De (bijna) 100% groentepizza

0
De (bijna) 100% groentepizza

Met scherpe messen, een handige knoflookpers of die perfecte staafmixer kun je lekker snel werken. Ook dat geeft tijdwinst!

Recept Afdrukken
De (bijna) 100% groentepizza
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Topping
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Topping
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vet een bakplaat in met olie.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze in een keukenmachine tot stukjes die zo groot zijn als rijstkorrels.
  4. Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster tien minuten in de oven.
  5. Schep hem daarna op een schone theedoek en draai deze dicht.
  6. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  7. Snijd de mozzarella fijn en klop het ei los.
  8. Meng de bloemkool samen met het ei en de mozzarella.
  9. Voeg de kruiden, fijngesneden knoflook en zout toe.
  10. Kneed het goed door elkaar.
  11. Verdeel het mengsel over de bakplaat en smeer het uit tot een grote cirkel.
  12. Plaats tien minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Haal de bodem eruit.
  14. Zet de oven een tandje hoger op 220ºC.
  15. Smeer de bodem rijkelijk in met auberginetapenade en bak de bodem in tien minuten af.
  16. Zet een grillpan op het vuur.
  17. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  18. Gril de plakken kort.
  19. Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de courgette samen met de gehalveerde tomaatjes over de pizza.
  20. Schep er wat geitenkaas op en bestrooi met de rucola.
  21. Besprenkel met extra olijfolie en wat peper.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Roodfruittaart
Volgend artikel Geroosterde zeebaars met salsa
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>