Home Recepten Bietenravioli met appel en walnoten

Bietenravioli met appel en walnoten

0
Bietenravioli met appel en walnoten
Recept Afdrukken
Bietenravioli met appel en walnoten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de ravioli:
Voor de vulling:
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de ravioli:
Voor de vulling:
Instructies
  1. Mix de tarwebloem, het zout en bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg.
  2. Maak een grote bal van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt hij te vochtig.
  4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden.
  5. Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water.
  6. Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is.
  7. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten.
  8. Giet de ravioli af. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met een salade.
Notities

Het boek Every Day Vegan van Lenna Omrani is het boek voor elke dag, elk moment en iedereen. Met heerlijke recepten bewijst Lenna elke dag weer hoe lekker en simpel plantaardig eten kan zijn. Zo maak je zonder moeite elke dag the vegan switch!

Every Day Vegan

Auteur: Lenna Omrani | Hardcover | 9789021581309 | 176 pagina's