Aubergine met lamsvlees en granaatappel
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
Prep Tijd
2
personen
16
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
16
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
2
aubergines
in de lengte gehalveerd
1
eetlepel
olijfolie
snuf
zout en versgemalen peper
1
ui
fijngesnipperd
1/2
theelepel
komijn
1/2
theelepel
paprikapoeder
1/2
theelepel
kaneel
200
gram
lamsgehakt (mager)
1
eetlepel
pijnboompitten
1
eetlepel
tomatenpuree
2
eetlepels
granaatappelpitjes
1
handje
platte peterselie
fijngehakt
Keukengerei
1
braadslee
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 C – gasovenstand op 7.
Leg de aubergines in een braadslede met de schil naar onderen.
Bestrijk licht met wat olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper en zet de slede 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de resterende olie in een pan.
Voeg de ui en de kruiden toe en fruit 8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vlees, pijnboompitten en tomatenpuree toe en bak nog 8 minuten.
Roer vlak voor het klaar is de granaatappelpitjes erdoor.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel het lamsgehaktmengsel over beide helften.
Zet nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi voor het serveren met peterselieblaadjes.
Notities
Het 8-weekse bloedsuikerdieet
Auteur: Dr. Michael Mosley
ISBN: 9789057124969
Koop dit boek via Bol.com »