Aubergine met lamsvlees en granaatappel

    289

    Een heerlijk recept uit het boek Het 8-weekse bloedsuikerdieet – 490 calorieën.

    Recept Afdrukken
    Aubergine met lamsvlees en granaatappel
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Prep Tijd 16 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Keukengerei
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Prep Tijd 16 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Keukengerei
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 220 C - gasovenstand op 7.
    2. Leg de aubergines in een braadslede met de schil naar onderen.
    3. Bestrijk licht met wat olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper en zet de slede 20 minuten in de oven.
    4. Verhit ondertussen de resterende olie in een pan.
    5. Voeg de ui en de kruiden toe en fruit 8 minuten op middelhoog vuur.
    6. Voeg vlees, pijnboompitten en tomatenpuree toe en bak nog 8 minuten.
    7. Roer vlak voor het klaar is de granaatappelpitjes erdoor.
    8. Haal de aubergine uit de oven en verdeel het lamsgehaktmengsel over beide helften.
    9. Zet nog 10 minuten in de oven.
    10. Bestrooi voor het serveren met peterselieblaadjes.
    Notities

    Het 8-weekse bloedsuikerdieet

    Auteur: Dr. Michael Mosley
    ISBN: 9789057124969

    Koop dit boek via Bol.com »