Alles-in-1-kip uit de oven

    2706
    Recept Afdrukken
    Alles-in-1-kip uit de oven
    Koken hoeft niet veel tijd te kosten. Helemaal als je dit ovengerecht in de ochtenduren maakt, zodat je het ‘s middags alleen nog in de oven hoeft te zetten. Maak de kip frisser met extra citroen. Ideaal als de familie komt eten!
    Instructies
    1. Pel de ui en knoflook en snijd ze grof.
    2. De venkel gaat in niet te dikke parten, net als de courgette.
    3. Was de aardappels (schil ze niet) en halveer ze. Snij de rozemarijn grof en halveer de plakjes spek.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C.
    5. Verdeel de kippenbouten in dij en drumstick door ze op het ‘scharnier’ door te snijden.
    6. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze in de koekenpan in wat olie met wat boter in vijf minuten bruin.
    7. Verdeel de groenten, ui, knoflook, aardappels, citroen, olijven en rozemarijn in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
    8. Verdeel de stukken gebakken kip en spek ertussen.
    9. Besprenkel alles royaal met olijfolie en zet de schaal in het midden van de oven.
    10. Laat alles in anderhalf uur lekker gaar worden en schep af en toe wat braadvocht over het vlees.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
    Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.