Alles-in-1-kip uit de oven

    1748
    Recept Afdrukken
    Alles-in-1-kip uit de oven
    Koken hoeft niet veel tijd te kosten. Helemaal als je dit ovengerecht in de ochtenduren maakt, zodat je het ‘s middags alleen nog in de oven hoeft te zetten. Maak de kip frisser met extra citroen. Ideaal als de familie komt eten!
    Instructies
    1. Pel de ui en knoflook en snijd ze grof.
    2. De venkel gaat in niet te dikke parten, net als de courgette.
    3. Was de aardappels (schil ze niet) en halveer ze. Snij de rozemarijn grof en halveer de plakjes spek.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C.
    5. Verdeel de kippenbouten in dij en drumstick door ze op het ‘scharnier’ door te snijden.
    6. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze in de koekenpan in wat olie met wat boter in vijf minuten bruin.
    7. Verdeel de groenten, ui, knoflook, aardappels, citroen, olijven en rozemarijn in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
    8. Verdeel de stukken gebakken kip en spek ertussen.
    9. Besprenkel alles royaal met olijfolie en zet de schaal in het midden van de oven.
    10. Laat alles in anderhalf uur lekker gaar worden en schep af en toe wat braadvocht over het vlees.
    Notities

    Tip: Ingemaakte of ingelegde citroen smaakt fris, maar niet zo bijtend fris als verse. Het is een ingrediënt dat vooral in de Noord-Afrikaanse keuken veel wordt gebruikt, vandaar dat je de goudgele citroentjes vooral tegenkomt in de Turkse of Marokkaanse supermarkt.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »