Home Recepten Gerechten met fruit Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel

Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel

0
Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel

In december kun je geen vers bloeiende lavendel krijgen, maar gedroogde lavendel is net zo goed!

Recept Afdrukken
Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de lavendelsiroop:
Voor de caramels:
Voor de mocktail:
Extra nodig:
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de lavendelsiroop:
Voor de caramels:
Voor de mocktail:
Extra nodig:
Instructies
  1. Breng het perensap met de lavendelbloemetjes aan de kook en laat het een halfuur pruttelen op laag vuur.
  2. Zeef de siroop en laat afkoelen.
  3. Pureer de dadels samen met de noten, het gedroogde fruit en de kokossnippers in een keukenmachine.
  4. Vorm van deze puree balletjes.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie.
  6. Steek de balletjes aan een vork of satéprikker en dompel ze in de gesmolten chocolade.
  7. Leg ze op een bord en zet ze in de koelkast totdat de chocolade hard is.
  8. Meng het perensap met het citroensap.
  9. Schenk dit in een cocktailshaker.
  10. Voeg het ijs, de lavendelsiroop en het eiwit toe.
  11. Schud vijftien seconden en schenk door een zeef in de glazen.
  12. Garneer met wat lavendeltakjes.
  13. Serveer de mocktail samen met de caramels.
Notities

Gedroogde lavendel die ook geschikt is voor consumptie vind je onder meer bij Dille & Kamille.

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Panna cotta met stoofpeertjes en noten
Volgend artikel DIY-gefermenteerde rode kool
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>