Je zelfgemaakte bonenburger op de barbecue | Makkelijker dan je denkt

235

Een goede hamburger is een feest om te eten. Maar met de bonenhamburger van Lassie viert ook je lichaam een feestje. De burgers zijn namelijk zeer gezond (eiwitrijk!), slank (yes!) en passen prima in je vegetarische, veganistische of flexitarische leefstijl.

Lassie introduceert met de burgermixen een ideaal trendy vegetarisch kant-en-klaar product. Iedereen kan ermee aan de slag om zijn eigen bonenburger te maken. Ideaal voor een zomerse barbecue. Maar ook ideaal voor een stevige weekend-hamburgerlunch; gewoon bakken in je pan en je steelt de show bij je partner en je kinderen.

De burger heeft een stevige bite en is gemaakt op basis van bonen en rijst of bonen en couscous. Dat is lekker, maar vooral zeer gezond voor je lijf en leden. Peulvruchten zijn zeer eiwitrijk en dus een prima vleesvervanger. Lassie combineert haar vertrouwde rijst en couscous niet alleen met linzen of kikkererwten. De mix bevat ook wortel, ui en kruiden.
Het enige wat je nog zelf moet doen is de mix tien minuten laten koken, dan kneed je er mooie burgers van en dan … bakken, steengrillen of op de barbecue leggen. Leuk! Het enige wat je dan nog moet doen is een stevig broodje pakken en die beleggen met sla, tomaat en een sausje.

Voilà: hier met die burger!

Met Lassie rijst & bonenburger en coucous & bonenburger zet je snel een prima bonenburger op tafel. Alles wat je nodig hebt zit al in dit pak. De mixen zijn gedroogd, je kunt ze dus prima even bewaren. Handig als voorraadje in de kast – en ideaal voor die luie zondag waarop je eigenlijk niet wilt koken, maar wel gezond wilt eten. Zonder al te veel moeite tover je een gezonde, feestelijke én vegetarische maaltijd op tafel.

Benieuwd hoe je ze maakt? Kijk op lassie.nl