Kikkererwten – het hoofdingrediënt van hoemoes en falafel – doen het vanwege hun hoge eiwitgehalte en aminozuren prima als vervanger voor vlees of kip. “Wat veel mensen niet weten is dat Maza zo goed als om de hoek wordt bereid, namelijk in Zaandam. Wil je ook gezond en lekker smeren met Hoemoes van Maza?

Zelfs in ons kikkerlandje zijn de verse, mediterrane specialiteiten van Maza bijna gemeengoed. Vooral de bekroonde hoemoes is mateloos populair en valt goed in de prijzen. Zo is onze hoemoes in 2016 door de consumentenbond en recent door KASSA als beste getest. Gaandeweg zijn ze gaan thuishoren in onze Hollandse keuken. “Wij hopen dat het net zo normaal wordt als pindakaas,” aldus Felicia van Maza. “Van verse falafel en hoemoes less salt tot baba anoesch, onze producten worden alom gewaardeerd als onderdeel van de lunch of het diner en zijn welkome vleesvervangers.”
Bovendien zijn al onze producten vegetarisch en halal, de meeste zelfs vegan en koosjer.
Naast smeren en dippen kun je ook heerlijk koken met onze producten. Zo maken wij ieder jaar een klein receptenboekje met diverse chefs, dit jaar met fit queen Faya Lourens.

Op zoek naar recept ideeën?? »