Het kleintje Yakult heeft een bijzondere geschiedenis. Dit kleine flesje komt namelijk uit Japan, het land waar aandacht voor voeding en lifestyle tot in de kleinste details al eeuwenlang op het menu staat. De wetenschapper Minoru Shirota ontwikkelde Yakult met de speciale melkzuurbacterie Lactobacillus casei Shirota al in 1935.

Naast het bekende flesje is het assortiment in Japan veel uitgebreider met onder andere (zuivel)dranken, geneesmiddelen en cosmetica. Inmiddels genieten meer dan 35 miljoen mensen in 33 landen elke dag van Yakult.

In de jaren ‘90 kwam Yakult voor het eerst naar Europa. Er werd speciaal gekozen voor Nederland, met Almere als productielocatie. De centrale ligging, de uitstekende kwaliteit van het water in Flevoland plus onze hoog ontwikkelde zuiveltechnologie gaven de doorslag. De fabriek in Almere produceert ook voor andere Europese landen waar Yakult verkrijgbaar is. En wist je dat je zelf een kijkje kunt nemen in de keuken van deze fabriek? Je kunt er van dichtbij kennismaken met de wereld van bacteriën en de flesjes voorbij zien ‘vliegen’ bij het vullen en verpakken. Er zijn van maandag tot en met vrijdag gratis rondleidingen op afspraak. Koffie, thee en Yakult proeven zijn inclusief. Je bent ruim anderhalf uur te gast en voor iedere bezoeker is er na afloop een goedgevulde goodiebag.

Wil je ook zo’n uitgebreide Yakult Tour? Reserveer dan via yakult.nl/factorytour

www.yakult.nl