Wie is niet groot geworden met witte rijst? Zelfs nu we weten dat zilvervliesrijst beter is, blijft dat vaak een no go. Want tja, die smaak … Lassie kwam met een oplossing: Lassie half volkoren Tover Rijst. De smaak van witte rijst met een verantwoorde zilvervlies-twist zodat je meer vezels eet voor een stabiele bloedsuikerspiegel. De hamvraag: is deze volkorenrijst wél lekker? Lezers van Lekker Gezond mochten Lassie half volkoren testen. Lees hier hun bevindingen!

Eerlijk is eerlijk: Lassie heeft het zich lastig gemaakt bij het publiek van Lekker Gezond. Ze troffen namelijk een zeer gezond-kritisch publiek. Ben je bewust bezig met gezonde voeding?, vroegen we het testpubliek. “Ja!”, antwoordde 96 (!) procent. “Ik eet zoveel mogelijk volkoren producten”, zei een van hen. Of: “Ik let altijd op gerechten met een goede glycemsiche index.” En: “Ik kijk naar de vezelgehaltes van de voedingsproducten vanwege het gezonde effect op de stoelgang.”

Ondanks dat de testers vezel- en gezondheid-minded zijn, aten zij nog lang niet allemaal zilvervliesrijst bleek. “Ik eet wel volkorenbrood maar geen volkoren-rijst.” Dat is niet vreemd. Ondanks dat zilvervliesrijst gezonder is dan witte rijst, smaakt deze stugger en dat is niet altijd liefde op het eerste gezicht. Het is echter wel dat stugge vliesje waarin de gezonde kracht huist van zilvervliesrijst. In het vliesje zitten veel vezels en voedingstoffen zoals magnesium. Zaken die je dus niet eet als je alleen witte rijst eet. Door het lage vezelgehalte heeft witte rijst bovendien een hoge glycemische index, hetgeen je bloedsuikerspiegel snel laat stijgen en dalen en wat zorgt voor veel snacklust.

Maar ook al weten de testers van Lekker Gezond dat volkoren beter is, staat ook bij hen de zilvervliesrijst niet standaard in de kast. De smaaktest voor de Lassie half volkoren Tover Rijst was daarom spannend. En? Positief! De reacties waren veruit positief. “De smaak was erg lekker, ook voor mijn man!” Ook dat het product biologisch was, sprak de testers aan. “Mijn eerste ingeving was: vast niet lekker. Maar dat viel super mee. Niemand klaagde en het smaakte helemaal niet volkorenachtig, zoals vroeger”, aldus een tester.

De proof of the pudding zegt genoeg: zou je het product nog een keer kopen? Ja!, zei 78 procent. Of zoals een tester het verwoordde: “Een ieder heeft ervan genoten!

Kijk, daar doe je het voor als thuiskok …

www.lassie.nl